Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

KOΛΙΟΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ- ΒΗΜΑ=ΒΗΜΑ-- CHUB MACKEREL- STEP by STEP





🐟   ΣΥΝΤΑΓΗ

4 ΚΟΛΙΟΙ, 1 ματσάκι μαiντανό, 
2 ξερά κρεμμύδια, 
2 σκελίδες σκόρδο,
3 ντομάτες, 2 πατάτες, λάδι, αλάτι.
Πιπέρι αν θέλετε.






Συνήθως το καθάρισμα του κολιού, το αναλαμβάνει ο ψαράς μας.
Ξαναπλένουμε τα ψάρια και βλέπουμε ότι έχει καθαρίσει το κεφάλι και έχει 
αφαιρέσει τα σπλάχνα από τη κοιλιά.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλατίζουμε και τις 2 πλευρές τους.
Τρίβουμε τη ντομάτα με το τρίφτη. Κόβουμε τα υλικά
και τα αλατίζουμε. Βάζουμε τα υλικά στο ταψί. και προσθέτουμε τη ντομάτα. 
Ρίχνουμε το λάδι. Ποσότητα περίπου 1/2 ποτήρι του κρασιού. 
Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό. Ρίχνουμε το νερό, στην άκρη του ταψιού και όχι 
πάνω στα ψάρια.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1-2 φορές τα υλικά. 
Τα ψάρια δεν θα τα γυρίσουμε καθόλου.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 200 C
Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία και με τις αντιστάσεις του φούρνου  
''πάνω-κάτω ''  Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 1 1/2 ώρα. 
Ανάλογα με το φούρνο και τη προσωπική προτίμηση ψησίματος 
( πιο καλοψημένα ή όχι ) μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή απόκλιση του 
χρόνου ψησίματος.---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου