🐟 ΣΥΝΤΑΓΗ
4 ΚΟΛΙΟΙ, 1 ματσάκι μαiντανό,
2 ξερά κρεμμύδια,
2 σκελίδες σκόρδο,
3 ντομάτες, 2 πατάτες, λάδι, αλάτι.
Πιπέρι αν θέλετε.
Συνήθως το καθάρισμα του κολιού, το αναλαμβάνει ο ψαράς μας.
Ξαναπλένουμε τα ψάρια και βλέπουμε ότι έχει καθαρίσει το κεφάλι και έχει
αφαιρέσει τα σπλάχνα από τη κοιλιά.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλατίζουμε και τις 2 πλευρές τους.
Τρίβουμε τη ντομάτα με το τρίφτη. Κόβουμε τα υλικά
και τα αλατίζουμε. Βάζουμε τα υλικά στο ταψί. και προσθέτουμε τη ντομάτα.
Ρίχνουμε το λάδι. Ποσότητα περίπου 1/2 ποτήρι του κρασιού.
Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό. Ρίχνουμε το νερό, στην άκρη του ταψιού και όχι
πάνω στα ψάρια.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε 1-2 φορές τα υλικά.
Τα ψάρια δεν θα τα γυρίσουμε καθόλου.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 200 C
Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία και με τις αντιστάσεις του φούρνου
''πάνω-κάτω '' Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 1 1/2 ώρα.
Ανάλογα με το φούρνο και τη προσωπική προτίμηση ψησίματος
( πιο καλοψημένα ή όχι ) μπορεί να υπάρξει κάποια μικρή απόκλιση του
χρόνου ψησίματος.---
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου