Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΦΙΔΕΣ με ΛΑΔΙ ή με ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ  (  2 μερίδες )

2 ρολά φιδές ψιλός,
3 ποτήρια νερό,
λιγότερο από 1/2 κρασοπότηρο λάδι,
χυμό από ένα λεμόνι,
λίγο αλάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΦΙΔΕΣ  ΜΕ  ΛΑΔΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη σκεπάζουμε με το καπάκι της
και με θερμοκρασία κουζίνας στο 9, περιμένουμε να κοχλάσει το νερό.
Παίρνουμε τα 2 ρολά φιδέ και τα σπάμε με το χέρι σε ένα πιάτο.
Όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε το φιδέ, το λάδι και το αλάτι και 
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Η θερμοκρασία μένει ίδια και δεν σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Όταν δούμε πως έχει βράσει ο φιδές, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι, 
ανακατεύουμε  και όταν αρχίζει να πήζει, σβήνουμε και κατεβάζουμε τη 
κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Δεν πρέπει να πήξει πολύ---


ΦΙΔΕΣ  ΜΕ  ΚΡΑΣΙ

Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το φιδέ και το αλάτι.
ΟΧΙ ΛΑΔΙ , ΟΧΙ ΛΕΜΟΝΙ.   Όταν το σερβίρουμε στο πιάτο μας,
ρίχνουμε λίγο κρασί μέσα---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου