Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό μπακαλουδάκια
( για τηγάνι )
αλεύρι σκληρό για αλεύρωμα,
αλάτι, λεμόνι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το καθάρισμα των ψαριών.
Κόβουμε το κεφάλι και μαζί τραβάμε το εντεράκι του. 
Μετά καθαρίζουμε το σημείο της πέτσας που είναι μαύρο. 
Όταν τελειώσουμε το καθάρισμα, τα βάζουμε όλα σε μια λεκάνη με νερό.
Αφού τα πλύνουμε πολύ καλά, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να 
στραγγίξουν.  Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και αρχίζουμε να 
αλευρώνουμε τα ψάρια.  
Έχουμε βάλει λάδι στο τηγάνι και με τη θερμοκρασία στο 7, περιμένουμε 
να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει πολύ.
Πριν ρίξουμε τα ψάρια στο τηγάνι, καλό είναι να τα τινάζουμε λίγο, για να
πέφτει το περιττό αλεύρι.  Τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα.
Όταν τα σερβίρουμε, τότε θα ρίξουμε το αλάτι και το λεμόνι. --



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου