ΥΛΙΚΑ
σπαράγγια,
αυγά, λάδι,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε από κάθε σπαράγγι, το σκληρό μέρος του κοτσανιού του.
Τα μεγαλύτερα σπαράγγια τα κόβουμε σε 2 κομμάτια.
Όταν τελειώσουμε το καθάρισμα, τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τα σπαράγγια να βράσουν
σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι 1-2 φορές.
Όταν βράσουν ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαριστούν ελαφρώς.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
πάνω στα σπαράγγια.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και γυρίζουμε την ομελέτα να πάρει χρώμα κι από
τις 2 πλευρές. Ο ένας τρόπος σερβιρίσματος είναι όπως στη φωτογραφία.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να τη κάνουμε ρολό.
Αν την θέλουμε ρολό και καλοψημένη, μπορούμε όταν τσιγαρίσουμε τα
σπαράγγια να τα βγάλουμε σε ένα πιάτο. Μετά ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι,
ρίχνουμε τα αυγά και γυρίζουμε την ομελέτα, για να ψηθεί κι από τις 2 πλευρές
της.
Όταν πάρει χρώμα , βάζουμε τα σπαράγγια στη μισή ομελέτα.
Κρατώντας στο ένα χέρι το μαχαίρι και στο άλλο το πιρούνι αρχίζουμε να τη
γυρίζουμε. Το ρολό κλείνει με το υπόλοιπο μισό της ομελέτας.
Το βγάζουμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε ροδέλες.
Στο τέλος ρίχνουμε και το πιπέρι-----
σπαράγγια,
αυγά, λάδι,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε από κάθε σπαράγγι, το σκληρό μέρος του κοτσανιού του.
Τα μεγαλύτερα σπαράγγια τα κόβουμε σε 2 κομμάτια.
Όταν τελειώσουμε το καθάρισμα, τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τα σπαράγγια να βράσουν
σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι 1-2 φορές.
Όταν βράσουν ρίχνουμε λίγο λάδι για να τσιγαριστούν ελαφρώς.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
πάνω στα σπαράγγια.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και γυρίζουμε την ομελέτα να πάρει χρώμα κι από
τις 2 πλευρές. Ο ένας τρόπος σερβιρίσματος είναι όπως στη φωτογραφία.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να τη κάνουμε ρολό.
Αν την θέλουμε ρολό και καλοψημένη, μπορούμε όταν τσιγαρίσουμε τα
σπαράγγια να τα βγάλουμε σε ένα πιάτο. Μετά ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι,
ρίχνουμε τα αυγά και γυρίζουμε την ομελέτα, για να ψηθεί κι από τις 2 πλευρές
της.
Όταν πάρει χρώμα , βάζουμε τα σπαράγγια στη μισή ομελέτα.
Κρατώντας στο ένα χέρι το μαχαίρι και στο άλλο το πιρούνι αρχίζουμε να τη
γυρίζουμε. Το ρολό κλείνει με το υπόλοιπο μισό της ομελέτας.
Το βγάζουμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το κόβουμε σε ροδέλες.
Στο τέλος ρίχνουμε και το πιπέρι-----
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου