ΥΛΙΚΑ
οβριές,
αλάτι, λάδι,
ξύδι ή λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μια-μια τις οβριές και κόβουμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού τους.
Όταν τελειώσουμε, τις πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα τις οβριές.
Το νερό να τις σκεπάζει.
Με θερμοκρασία στο 7, συνεχίζουμε το βράσιμο. ΔΕΝ σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Όταν τελειώσουμε με το βράσιμο, τις βγάζουμε με ένα πιρούνι στο πιάτο μας
και ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η οβριά είναι τοξικό φυτό, δεν τη τρώμε ποτέ ωμή, αλλά πάντα
μαγειρεμένη. Με τη θερμοκρασία του μαγειρέματος, διαλύονται οι τοξίνες της.--
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου