Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΓΕΜΙΣΤΑ GREEK STUFFED VEGETABLES RECIPE


                                                               ΥΛΙΚΑ    

4 Πιπεριές, 5 Ντομάτες, Μαϊντανός, 

4 Μελιτζάνες, 2 Κρεμμύδια, 

3 Σκελίδες Σκόρδο,

Μισό ποτήρι του νερού Ρύζι Νυχάκι,

1-2 Πατάτες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 
  


Παίρνουμε ένα βαθύ σκεύος και μέσα

βάζουμε ένα σουρωτήρι

Κόβουμε πρώτα τη ντομάτα ψηλά 

και αντίθετα από τη ρίζα της.

Τη κόβουμε όσο χρειάζεται για να πάρουμε

τη ψύχα. Έτσι το καπάκι που δημιουργήσαμε

κρατάει τη ντομάτα ''δεμένη''


Με ένα κουτάλι την αδειάζουμε με προσοχή

για να μη τη τρυπήσουμε

Στο σουρωτήρι θα μείνει η ντομάτα 

και στο κάτω σκεύος ο χυμός.

Ψιλοκόβουμε τη ψύχα της ντομάτας

 (για τη γέμιση.)

Το χυμό θα τον ρίξουμε στο τέλος  στο ταψί.


Κόβουμε τη ρίζα της μελιτζάνας 

και μετά κόβουμε τη μελιτζάνα

ψηλά κατά μήκος 

Την αδειάζουμε και βάζουμε

τη ψύχα σε ένα σκεύος

Το εσωτερικό της είναι για την γέμιση 

Το ψιλοκόβουμε αφαιρώντας τους

πολλούς σπόρους


Κόβουμε τη ρίζα της πιπεριάς

όσο χρειάζεται για να την καθαρίσουμε 

Πετάμε τους σπόρους.

Κρατάμε το καπάκι της 


Κόβουμε τις πατάτες

και τις βάζουμε μαζί με τις άδειες ντομάτες, 

πιπεριές και μελιτζάνες, μέσα στο ταψί


Πλένουμε και ψιλοκόβουμε 

τον μαιντανό, το σκόρδο και τα κρεμμύδια

Πλένουμε το ρύζι και τα βάζουμε

 στο ίδιο σκεύος

 με το υλικό από τις ντομάτες 

και τις μελιτζάνες.

Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λάδι.

Ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα γεμιστά 

με το υλικό μας

και ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε ένα.

Τα κλείνουμε και ρίχνουμε λάδι στο ταψί.

Ρίχνουμε και το χυμό ντομάτας.

Αν θέλουμε τον σουρώνουμε 

από τους σπόρους.


Προθερμασμένος φούρνος

 στους 200-250 βαθμούς

Ψήνουμε για 1,5 ώρες τουλάχιστον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου