ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χάντρες φρέσκιες,
2 κρεμμύδια ξηρά μέτρια,
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες,
2 καρότα,
μισό ματσάκι μαϊντανό,
1,5 κρασοπότηρο λάδι,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι χάντρες είναι φασολάκια φρέσκα, κόκκινου-μπεζ χρώματος. Μαγειρεύουμε
μόνο το καρπό τους. Μέσα σε μια λεκάνη, αφαιρούμε το καρπό από κάθε ένα
φασολάκι.κι όταν τελειώσουμε τα πλένουμε πάρα πολύ καλά.
Αδειάζουμε το νερό και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Καθαρίζουμε, πλένουμε
και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα καρότα σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα μαζί
με τις χάντρες. Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και σε θερμοκρασία αρχικά 9, αφήνουμε
να βράσουν. Η κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι της σε όλη τη διάρκεια του
μαγειρέματος. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 7.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και μ' ένα μαχαίρι ( αντί για τρίφτη ) τις
ψιλοκόβουμε μέσα σ' ένα πιάτο. Όταν τα υλικά πιουν αρκετά το νερό τους, τότε
τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν στην ίδια θερμοκρασία.
Όταν πιουν πάλι το ζουμί της ντομάτας ( να έχει ζουμί για να μη μας καεί το φαγητό,
αλλά όχι πολύ ), ρίχνουμε ενάμισι κρασοπότηρο λάδι και λίγο αλάτι και σωτάρουμε
καλά. Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Τα δοκιμάζουμε κι αν είναι έτοιμα, αλλά αν έχουν πολύ ζουμί, τ' αφήνουμε να
βράσουν λίγο ακόμα για να το πιουν. Πρέπει να είναι ζουμερά, ειδικά αν δεν τα
φάμε όλα αμέσως. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μπορούμε να συμπληρώσουμε στα υλικά μας μελιτζάνες
ή κολοκυθάκια.---
ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 κιλό χάντρες φρέσκιες,
2 κρεμμύδια ξηρά μέτρια,
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες,
2 καρότα,
μισό ματσάκι μαϊντανό,
1,5 κρασοπότηρο λάδι,
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι χάντρες είναι φασολάκια φρέσκα, κόκκινου-μπεζ χρώματος. Μαγειρεύουμε
μόνο το καρπό τους. Μέσα σε μια λεκάνη, αφαιρούμε το καρπό από κάθε ένα
φασολάκι.κι όταν τελειώσουμε τα πλένουμε πάρα πολύ καλά.
Αδειάζουμε το νερό και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Καθαρίζουμε, πλένουμε
και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα καρότα σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα μαζί
με τις χάντρες. Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και σε θερμοκρασία αρχικά 9, αφήνουμε
να βράσουν. Η κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι της σε όλη τη διάρκεια του
μαγειρέματος. Μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 7.
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και μ' ένα μαχαίρι ( αντί για τρίφτη ) τις
ψιλοκόβουμε μέσα σ' ένα πιάτο. Όταν τα υλικά πιουν αρκετά το νερό τους, τότε
τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να βράσουν στην ίδια θερμοκρασία.
Όταν πιουν πάλι το ζουμί της ντομάτας ( να έχει ζουμί για να μη μας καεί το φαγητό,
αλλά όχι πολύ ), ρίχνουμε ενάμισι κρασοπότηρο λάδι και λίγο αλάτι και σωτάρουμε
καλά. Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Τα δοκιμάζουμε κι αν είναι έτοιμα, αλλά αν έχουν πολύ ζουμί, τ' αφήνουμε να
βράσουν λίγο ακόμα για να το πιουν. Πρέπει να είναι ζουμερά, ειδικά αν δεν τα
φάμε όλα αμέσως. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ μπορούμε να συμπληρώσουμε στα υλικά μας μελιτζάνες
ή κολοκυθάκια.---
ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου