ΥΛΙΚΑ ( 5 μερίδες )
5 μερίδες κρέας αρνάκι,
5 μέτριες πατάτες,
1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
χυμό από 1 λεμόνι,
2,5 ποτήρια νερό βρύσης,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
νερό καυτό για συμπλήρωμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε όλο στη μέση ενός ταψιού. Ρίχνουμε το αλάτι,
το πιπέρι, τη ρίγανη και μετά το νερό και το λάδι. Το βάζουμε στο φούρνο.
Αν το ταψί το κλείσουμε με το καπάκι του, η θερμοκρασία να είναι στους 250
βαθμούς. Μετά από 1 ώρα περίπου, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200
βαθμούς. Αν το ταψί δεν έχει καπάκι, να είναι στους 200 βαθμούς συνέχεια.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το γυρίζουμε για να ροδίσει και να βράσει το κρέας καλά. Όταν πάρει χρώμα, το ελέγχουμε μ' ένα πιρούνι αν έχει βράσει.
Όταν είναι βρασμένο και ροδοκοκκινισμένο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το 1ο τρόπο, γυρίζουμε το κρέας με το πιρούνι
και το βάζουμε στη μια πλευρά του ταψιού. Στην άλλη πλευρά βάζουμε τις
πατάτες. Αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό, πρέπει να είναι καυτό.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο χωρίς το καπάκι του. Μετά από 10 λεπτά
περίπου, γυρνάμε και το κρέας και τις πατάτες και όταν αυτές πάρουν χρώμα,
τις δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει καλά. Αν είναι έτοιμες, ρίχνουμε το χυμό
λεμονιού πάνω τους, σβήνουμε το φούρνο, αλλά δεν βγάζουμε το ταψί.
Το αφήνουμε έτσι για 5 λεπτά. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ.: Μπορούμε το πιπέρι και τη ρίγανη να τα ρίξουμε στα
ενδιάμεσα του ψησίματος, για να είναι πιο έντονη η γεύση τους.
ΠΑΤΑΤΕΣ 1ος Τρόπος
Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση, κατά πλάτος, σε δύο
κομμάτια. Μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και κάθε κομμάτι
σε 2-3 .μικρότερα κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.
Τις ξαναπλένουμε, τις αλατίζουμε και τις
τηγανίζουμε λίγο σε σιγανή φωτιά σε
θερμοκρασία 7. Δεν τις τηγανίζουμε πολύ.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα είναι έτοιμες
για το φούρνο.
2ος Τρόπος
Είναι οι απλές τηγανητές πατάτες. Όταν το κρέας έχει βράσει και έχει πάρει το
χρώμα του, είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε και συμπληρώνουμε τις πατάτες στο
πιάτο μας.---
5 μερίδες κρέας αρνάκι,
5 μέτριες πατάτες,
1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
χυμό από 1 λεμόνι,
2,5 ποτήρια νερό βρύσης,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
νερό καυτό για συμπλήρωμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε όλο στη μέση ενός ταψιού. Ρίχνουμε το αλάτι,
το πιπέρι, τη ρίγανη και μετά το νερό και το λάδι. Το βάζουμε στο φούρνο.
Αν το ταψί το κλείσουμε με το καπάκι του, η θερμοκρασία να είναι στους 250
βαθμούς. Μετά από 1 ώρα περίπου, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200
βαθμούς. Αν το ταψί δεν έχει καπάκι, να είναι στους 200 βαθμούς συνέχεια.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το γυρίζουμε για να ροδίσει και να βράσει το κρέας καλά. Όταν πάρει χρώμα, το ελέγχουμε μ' ένα πιρούνι αν έχει βράσει.
Όταν είναι βρασμένο και ροδοκοκκινισμένο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το 1ο τρόπο, γυρίζουμε το κρέας με το πιρούνι
και το βάζουμε στη μια πλευρά του ταψιού. Στην άλλη πλευρά βάζουμε τις
πατάτες. Αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό, πρέπει να είναι καυτό.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο χωρίς το καπάκι του. Μετά από 10 λεπτά
περίπου, γυρνάμε και το κρέας και τις πατάτες και όταν αυτές πάρουν χρώμα,
τις δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει καλά. Αν είναι έτοιμες, ρίχνουμε το χυμό
λεμονιού πάνω τους, σβήνουμε το φούρνο, αλλά δεν βγάζουμε το ταψί.
Το αφήνουμε έτσι για 5 λεπτά. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ.: Μπορούμε το πιπέρι και τη ρίγανη να τα ρίξουμε στα
ενδιάμεσα του ψησίματος, για να είναι πιο έντονη η γεύση τους.
ΠΑΤΑΤΕΣ 1ος Τρόπος
Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση, κατά πλάτος, σε δύο
κομμάτια. Μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και κάθε κομμάτι
σε 2-3 .μικρότερα κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.
Τις ξαναπλένουμε, τις αλατίζουμε και τις
τηγανίζουμε λίγο σε σιγανή φωτιά σε
θερμοκρασία 7. Δεν τις τηγανίζουμε πολύ.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα είναι έτοιμες
για το φούρνο.
2ος Τρόπος
Είναι οι απλές τηγανητές πατάτες. Όταν το κρέας έχει βράσει και έχει πάρει το
χρώμα του, είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε και συμπληρώνουμε τις πατάτες στο
πιάτο μας.---
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου