Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΧΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πέτσα βακαλάο παστό,
5 κ.σούπας αλεύρι για το χυλό,
νερό βρύσης.



ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Αρχικά πρέπει να ετοιμάσουμε το βακαλάο. Αυτή η εργασία γίνεται
3 μέρες νωρίτερα πριν τον μαγειρέψουμε για να φύγει η αλμύρα του.
Παίρνουμε μια φέτα βακαλάο παστό με κόκκαλο, κόβουμε τα φτερά 
τα πλαίνά και της ράχης και μετά τον κόβουμε κατά πλάτος σε μερίδες.
Κόβουμε την ουρά και μαζί με τα φτερά τα πετάμε.
Κάθε κομμάτι βακαλάου που έχουμε κόψει, το κόβουμε ανάλογα το 
πλάτος του, σε 2-3 μικρότερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με 
νερό και τα πλένουμε 2-3 φορές για να φύγει το αλάτι. Αδειάζουμε αυτό
το νερό, βάζουμε καινούργιο και βάζουμε τη λεκάνη με το βακαλάο στη
ψύξη του ψυγείου. Σκεπάζουμε τη λεκάνη για να μη μυρίσει το ψυγείο. 
Την άλλη μέρα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και ξύνουμε τα λέπια από
τα λεπτά κομμάτια του βακαλάου  Από τα χοντρά βγάζουμε μόνο τη 
πέτσα.  ΣΤΗ  ΣΥΝΤΑΓΗ  ΑΥΤΗ  ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ  ΜΟΝΟ 
ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.   Όταν τελειώσουμε  τον  ξαναπλένουμε, 
τον βάζουμε πάλι  στη  λεκάνη με νερό και τον ξαναβάζουμε στο ψυγείο 
σκεπασμένο.
Ενδιάμεσα της μέρας αλλάζουμε το νερό του. Όσο πιο χοντρός είναι
ο βακαλάος, τόσο πιο πολύ αλμυρός είναι. Τη τρίτη μέρα τον βγάζουμε 
από το ψυγείο, αδειάζουμε το νερό, τον πλένουμε και είναι έτοιμος.
Παίρνουμε τα χοντρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα ανοίγουμε. 
Βγάζουμε όλο το κρέας του, αφαιρούμε όλα τα κόκκαλα και κάνουμε το
βακαλάο μπουκιές.  Μετά φτιάχνουμε το χυλό. 
Σε ένα μπολ  βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα λίγο νερό. 
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και ξαναρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται, 
ώστε το αλεύρι να λιώσει και ο χυλός να είναι παχύρευστος.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και σε θερμοκρασία  8 περιμένουμε να ζεσταθεί.
Όχι να κάψει.
Μέσα στο χυλό ρίχνουμε όσες μπουκιές  βακαλάου χωράει, αλλά δεν τις
γυρνάμε αυτή τη στιγμή στο χυλό.
Όταν το λάδι είναι έτοιμο, με ένα κουτάλι αρχίζουμε να παίρνουμε μια-μια
τις μπουκιές και τότε μπορούμε να ρίξουμε  και λίγο χυλό από πάνω τους.
Τις βάζουμε στο τηγάνι, τις γυρίζουμε και όταν πάρουν χρώμα 
είναι έτοιμες.---







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου