Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ ( 2 μερίδες )
μισό κιλό μαριδάκι,
μισό κιλό κολοκυθάκια μικρά,
αλάτι και λεμόνι,
ξύδι και λάδι,
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα κολοκυθάκι και κόβουμε τις 2 άκρες του. Το ίδιο θα κάνουμε 
με όλα. Τα πλένουμε πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κολοκυθάκια 
και μετά το νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει αρκετά καλά τα κολοκυθάκια. 
Ξεκινάμε το βράσιμο σε θερμοκρασία 8  με τη κατσαρόλα σκεπασμένη με το 
καπάκι της. Όταν το νερό κοχλάσει, τη μισοσκεπάζουμε. Ενδιάμεσα αν θέλουμε 
ρίχνουμε λίγο αλάτι, αλλιώς το ρίχνουμε στο πιάτο μας.  Δοκιμάζουμε με ένα 
πιρούνι αν έχουν βράσει και αν είναι έτοιμα σβήνουμε τη κουζίνα.
Τα βγάζουμε με μια κουτάλα τρυπητή. 
Όταν τα σερβίρουμε συμπληρώνουμε το λάδι και το ξύδι.



ΜΑΡΙΔΑΚΙ
Τα μαριδάκια δεν χρειάζονται καθόλου καθάρισμα.
Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και σε θερμοκρασία στο 8 το αφήνουμε λίγο 
να ζεσταθεί. Να μη κάψει πολύ.  
Αλευρώνουμε τα μαριδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Η θερμοκρασία 
μένει ίδια. Κατά τη διάρκεια τα γυρίζουμε κι όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε 
με μια κουτάλα τρυπητή. Στο πιάτο μας θα ρίξουμε το αλάτι και το λεμόνι---













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου