Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια του νερού αλεύρι σκληρό
ή για όλες τις χρήσεις,
100 gr. τυρί φέτα,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
από μισό έως 1 ποτήρι νερό χλιαρό,
λίγο πιπέρι,
λίγο αλεύρι για το πάγκο.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ  Κεφαλοτύρι  ή  γραβιέρα.
Μαζί με τη φέτα  σύνολο 100 gr.


ΕKTEΛEΣH
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι στη μια πλευρά της και στην άλλη πλευρά
μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Αρχίζουμε το ζύμωμα και αν χρειαστεί κι άλλο νερό,
συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ζεστό νερό που έχουμε.
Όταν έχουμε ρίξει όλο το νερό που πρέπει,  ρίχνουμε 1 κ. σούπας λάδι
στη ζύμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να το πιεί κι αυτό. Το λάδι
κάνει  τη  ζύμη πιο τραγανή.  Αφού τη ζυμώσουμε καλά, τη κόβουμε σε 6
μπαλάκια, τα βάζουμε στη λεκάνη και τα αφήνουμε έτσι για μισή ώρα.
Σε ένα πιάτο βάζουμε τη φέτα  και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
Μετά ρίχνουμε  2 κ. σούπας λάδι  και το ανακατεύουμε με το τυρί.
Στο τέλος ρίχνουμε το πιπέρι, αν το θέλουμε λίγο πιο πικάντικο.
Αλευρώνουμε το πάγκο. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι, το αλευρώνουμε και
το ανοίγουμε με το πλάστη.  Αφού το ανοίξουμε, στο μισό ζυμαράκι βάζουμε 
το τυρί,  το στρώνουμε λίγο και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
Πατάμε τις άκρες με το πιρούνι για να κολλήσουν. Το ίδιο κάνουμε με όλα
τα μπαλάκια.  Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και με τη θερμοκρασία στο 8,
περιμένουμε να ζεσταθεί.   Όχι να κάψει. 
Ρίχνουμε τα τυροπιτάρια στο τηγάνι και τα τρυπάμε με το πιρούνι.
Κατά τη διάρκεια που τα τηγανίζουμε, τα γυρνάμε μέχρι να πάρουν χρώμα. 
Τότε είναι έτοιμα.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου