Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ   ( 2 μερίδες )
3 μέτριες πατάτες,
2 ποτήρια του νερού νερό,
2/3  του κρασοπότηρου λάδι,
1 κ.γλυκού αλάτι μέτριο,
χυμό από 1 λεμόνι,
ρίγανη, πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Τις ξαναπλένουμε και τις 
βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και σε
θερμοκρασία 9, τις αφήνουμε να βράσουν, περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να 
κοχλάσουν. Τότε θα έχουν μισοβράσει. Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε κουνώντας τη κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το καπάκι της.
Τις αφήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου να βράσουν. Μετά ρίχνουμε το χυμό από
το λεμόνι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο και χαμηλώνουμε τη 
θερμοκρασία στο 7. Συνεχίζουμε το βράσιμο, περίπου 8-10 λεπτά  μέχρι να 
χυλώσει το ζουμί, αλλά να μη στεγνώσει, να είναι ζουμερό το φαγητό.-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου