Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ( για ζυμαρικά )


ΥΛΙΚΑ
2 μεσαία κρεμμύδια, 
1 ξυλάκι κανέλα,
3 καρότα, 1 πιπεριά,
1 κ.σούπας πάστα ντομάτας  
ή  3 ντομάτες μέτριες,  
3 / 4  του κρασοπότηρου λάδι,
αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τη πιπεριά, όλα ψιλοκομμένα 
και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε 3 δάχτυλα νερό και αφήνουμε 
να βράσουν σε θερμοκρασία 9.  Η κατσαρόλα να είναι ελαφρώς σκεπασμένη. 
Όταν πιουν το νερό, ρίχνουμε το λάδι, τη πάστα ντομάτας, το αλάτι, το ξυλάκι 
κανέλας και τα σωτάρουμε  ( ανακατεύουμε ).  
Μετά ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό για να βράσει και η ντομάτα. Μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της  και προς το τέλος του βρασίματος  βάζουμε το 
πιπέρι.  Η σάλτσα μας να είναι ζουμερή. 
Αν βάλουμε ντομάτες, τις έχουμε ήδη πλύνει, καθαρίσει και τρίψει στον 
τρίφτη  και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το ζουμί τους, αντί της πάστας 
ντομάτας. Τα καρότα μπορούμε να τα κόψουμε και σε ψιλές ροδέλες.---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου