Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ( 2 μερίδες )
μισό κιλό φασολάκια αμερικάνικα,
1 μέτριο κρεμμύδι,
2 μέτριες πατάτες,
1πιπεριά
1 κ.σούπας αλάτι, πιπέρι, 
λάδι, ξύδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις 2 μύτες. Τα συγκεκριμένα δεν έχουν νεύρα
γύρω-γύρω, οπότε δεν χρειάζονται περισσότερο καθάρισμα. Προτιμάμε όμως να 
είναι τρυφερά. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε 2-3 κομμάτια και τις ρίχνουμε 
και αυτές στη κατσαρόλα. 
Το νερό να σκεπάζει πολύ καλά τα υλικά. Θερμοκρασία στο 9 στη αρχή. 
Σκεπασμένη η κατσαρόλα με το καπάκι της. 
Όταν αρχίσουν να κοχλάζουν, κατεβάζουμε θερμοκρασία στο 7. Ρίχνουμε το αλάτι 
και συνεχίζουμε το βράσιμο πάντα με σκεπασμένη κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε με ένα 
πιρούνι αν έχουν βράσει και σβήνουμε τη φωτιά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή 
κουτάλα από τη κατσαρόλα, ή τα στραγγίζουμε με τη κατσαρόλα απευθείας και 
είναι έτοιμα. Στο πιάτο μας θα ρίξουμε το λάδι και το ξύδι.  
Αν θέλουμε συμπληρώνουμε το πιάτο με κρεμμύδι, πιπεριά ή ο,τι άλλο μας αρέσει.--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου