Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ ( ΦΤΩΧΟ )

ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 ποτήρι του νερού λάδι,
2 ποτήρια νερό,
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη,
χυμό από 1 πορτοκάλι,
το ξύσμα του πορτοκαλιού,
2 κ. σούπας κοφτές κανέλα,
μισό κουτάλι σούπας γαρύφαλλο,
1 κουταλιά σούπας σόδα ή 1 μπέϊκιν πάουντερ,
μισό κρασοπότηρο κονιάκ
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροτριμμένα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΜΕ ΜΠΕΊΚΙΝ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.  Σε μια μεγαλύτερη λεκάνη, βάζουμε το λάδι,
τη ζάχαρη, το νερό, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό  του
πορτοκαλιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το μπέϊκιν μαζί με το μισό περίπου αλεύρι. Τα ανακατεύουμε
και λίγο- λίγο τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά μας. Το ίδιο κάνουμε 
και με το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Η ζύμη να μην είναι σφιχτή.
ΜΕ ΣΟΔΑ
Έχουμε βάλει στη λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα 
και τα καρύδια. Ρίχνουμε το χυμό σ' ένα ποτήρι και μέσα ρίχνουμε τη σόδα. 
Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και τα ρίχνουμε μέσα στα υλικά. Ανακατεύουμε 
πάλι και μετά ρίχνουμε τα καρύδια. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο- λίγο
και ανακατεύουμε συνεχώς. Η ζύμη να μην είναι σφιχτή.
ΨΗΣΙΜΟ
Φούρνος προθερμασμένος στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και πασπαλίζουμε το πάτο του με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε τα υλικά μας μέσα, τα στρώνουμε καλά  και το βάζουμε στο φούρνο,
στη 2η σχάρα από κάτω  Περίπου 50 λεπτά από την ώρα που θα το βάλουμε στο 
φούρνο, μπορούμε να ελέγξουμε αν το γλυκό είναι έτοιμο. Με μια οδοντογλυφίδα 
το τρυπάμε και αν έχει κολλήσει ζύμη επάνω της, θέλει κι άλλο ψήσιμο. 
Αν όχι, είναι έτοιμο.---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου