Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ  για 4 μερίδες
3 ντομάτες ώριμες,
1 κρασοπότηρο πεπονάκι,
μισό κρασοπότηρο λάδι,
3 ποτήρια νερό,
λίγο αλάτι και πιπέρι.


ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
1 κρεμμύδι μέτριο,  2-3 κομματάκια σέλινο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ος ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΛΟ
Πάνω στη κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη σούπα, βάζουμε το μύλο. Πλένουμε 
τις ντομάτες, κόβουμε τα κοτσάνια τους, τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και 
τις ρίχνουμε μέσα στο μύλο. Γυρίζουμε το χερούλι του για να τριφτούν οι ντομάτες.
Ρίχνουμε στο μύλο 1 ποτήρι νερό, συνεχίζουμε το γύρισμα, σε λίγο ρίχνουμε το
2ο ποτήρι νερό. Γυρίζουμε μέχρι να λιώσουν καλά οι ντομάτες και να μείνουν οι
σπόροι και οι φλούδες που δεν μας χρειάζονται. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το 
3ο ποτήρι νερό και συνεχίζουμε για λίγο το γύρισμα για να πέσει όλος ο χυμός 
στη κατσαρόλα. Αφαιρούμε το μύλο.
Στη κατσαρόλα μέσα στο ντοματοχυμό ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και προαιρετικά 
το κρεμμύδι και το σέλινο. Το σέλινο κομμένο στη μέση και το κρεμμύδι το κόβουμε 
στη μέση και κάθε κομμάτι του σε φέτες. Αρχίζουμε το βράσιμο σε θερμοκρασία 9.
Η κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι της και προσέχουμε μήπως φουσκώσει ο
χυμός. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε το πεπονάκι  και το ανακατεύουμε. 
Μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και συνεχώς ανακατεύουμε για να μη στρώσει το
φαγητό στο πάτο της. Όταν πήξει η σούπα είναι έτοιμη. Αφήνουμε να πήξει όσο 
θέλει ο καθένας. Αν χρειαστούμε ενδιάμεσα νερό, πρέπει να είναι ζεστό.

2ος  ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟ MULTI  ή με το  BLENDER
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε
σε μικρότερα κομμάτια και τις βάζουμε στο blender. Όταν τριφτούν, ρίχνουμε το
πολτό στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 3 ποτήρια νερό βρύσης. Η υπόλοιπη 
διαδικασία είναι ίδια με το 1ο τρόπο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρομπίγουλη  ( φιδές χοντρός ), κριθαράκι
μέτριο, τραχανά, χυλοπίτες, γενικά όλα τα ζυμαρικά εκτός από τα μακαρόνια.





Ο Μύλος πάνω στη κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου