Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ ( 5 μερίδες )
5 μερίδες κρέας κατσικάκι,
1,5 ποτήρι νερού κριθαράκι μέτριο,
1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
χυμό από 2 πορτοκάλια, 
χυμό από 1 λεμόνι,
2  ποτήρια του νερού νερό βρύσης,
                                                 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,
                                                       νερό καυτό για συμπλήρωμα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε όλο στη μέση ενός ταψιού. Ρίχνουμε το αλάτι,
το χυμό πορτοκαλιού, μετά το νερό της βρύσης και το λάδι. Το βάζουμε μέσα στο 
φούρνο. Αν το ταψί το κλείσουμε με το καπάκι του, η θερμοκρασία να είναι στους 
250 βαθμούς. Μετά από 1 ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Αν το ταψί δεν έχει καπάκι, να είναι στους 200 βαθμούς συνεχώς.  Κατά τη 
διάρκεια του ψησίματος το γυρίζουμε για να ροδίσει και να βράσει το κρέας καλά. 
Ενδιάμεσα ρίχνουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και όταν πάρει χρώμα, το ελέγχουμε 
μ' ένα πιρούνι αν έχει βράσει.
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε το κρέας σ' ένα 
πιάτο. Ρίχνουμε λίγο καυτό νερό στο ταψί και μετά ρίχνουμε το κριθαράκι και λίγο 
αλάτι. Το κριθαράκι πρέπει να σκεπάζεται από το νερό. Αν χρειαστεί  ρίχνουμε 
λίγο ακόμα νερό καυτό.
Θερμοκρασία στους 250 βαθμούς και να είναι το ταψί χωρίς καπάκι. Αφήνουμε το 
κριθαράκι να βράσει χωρίς το κρέας και το ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν βράσει, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μαζεύουμε το κριθαράκι στη μια
πλευρά και το κρέας στην άλλη πλευρά του ταψιού. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
πάνω στο κριθαράκι, το ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί πάλι στο φούρνο για να
πάρει το φαγητό μας χρώμα και να πιει τα υγρά του. Μετά από περίπου 15 λεπτά 
θα είναι έτοιμο. Ο χρόνος είναι πάντα κατά προσέγγιση. Το κριθαράκι πρέπει να 
είναι σπυρωτό. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας  με γιαούρτι---




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου