Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΑΜΠΕΛΟΦΑΣΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό αμπελοφάσουλα,
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό,
μισό ματσάκι μαϊντανό,
2 ντομάτες μέτριες.
1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα αμπελοφάσουλα σε 2-3 κομμάτια το καθένα. Τα καθαρίζουμε και 
τα πλένουμε καλά.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με το κομμένο κρεμμύδι
και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το νερό που θα βάλουμε να  ΜΗ  σκεπάζει τα
υλικά.Θερμοκρασία στο 8  Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και με τον
τρίφτη τις τρίβουμε μέσα σε ένα μπώλ.  Όταν τα αμπελοφάσουλα θα έχουν
μισοβράσει, ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Συνεχίζουμε 
το βράσιμο και στο τέλος που έχουν πιει το νερό τους, τα ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό για να βράσουν τα υλικά όλα μαζί.--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου