Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ---FRIED ZUCCHINI

ΥΛΙΚΑ
2 κολοκυθάκια για τηγάνι,
λάδι, αλάτι μέτριο, αλεύρι.

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά και κόβουμε τις 2 άκρες τους.
Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες 
και τα βάζουμε στο νερό. Τα πλένουμε, αδειάζουμε αυτό το νερό και
βάζουμε άλλο. Τα αφήνουμε, αν θέλουμε, έτσι για λίγη ώρα. Αν δεν
θέλουμε, αδειάζουμε το νερό, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.
Σε μια άλλη  λεκάνη  βάζουμε το αλεύρι και στο τηγάνι βάζουμε το 
λάδι. Το λάδι να είναι αρκετό.
Ανοίγουμε τη κουζίνα σε θερμοκρασία 9 στην αρχή.
Αλευρώνουμε τις ροδέλες καλά  και τις βάζουμε στο τηγάνι. Όταν 
δούμε,ότι το λάδι καίει πολύ, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 7. 
Θέλουμε να βράσουν καλά μέσα, αλλά να μη μας καούν. Μετά το 
βάζουμε πάλι  στο 9 για να πάρουν χρώμα. Ενδιάμεσα τα γυρίζουμε 
μέχρι να ροδίσουν. Την ίδια διαδικασία κάνουμε με όλα.
Αν τα θέλουμε πιο αλμυρά, τ' αλατίζουμε στο πιάτο μας,---
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  1ον,  Τα κολοκυθάκια να μην είναι πολύ μεγάλα για
να μην έχουν σπόρους. Αν έχουν, τους καθαρίζουμε.
2ον.  Η  εναλλαγή της θερμοκρασίας βοηθάει, ώστε τα κολοκυθάκια 
να τηγανιστούν χωρίς να καούν από τη υψηλή θερμοκρασία, να
βράσουν μέσα, αλλά και να μη πιουν πολύ λάδι---








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου