ΥΛΙΚΑ
750 gr.κιμάς φρέσκος μοσχαρίσιος,
1/4 μιας φρατζόλας, ψωμί πολυτελείας,
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, 1 ματσάκι μαϊντανό,
4 κλωναράκια δυόσμο, 3 σκελίδες σκόρδο,
πιπέρι-αλάτι μέτριο, όπως μας αρέσει,1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
λίγη σόδα ( λίγο λιγότερη από το μισό κ.γλυκού ) και λίγο αλεύρι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα το ψωμί σε μια λεκάνη με νερό να μουλιάσει. Καθαρίζουμε και
πλένουμε τα υλικά μας. Βάζουμε το κιμά σε άλλη λεκάνη και μέσα τρίβουμε το
κρεμμύδι ή με το τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι, το σκόρδο, το μαϊντανό,
το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, τη σόδα και το λάδι. Αφού έχει μουλιάσει το ψωμί, το
στύβουμε λίγο ( να είναι αρκετά υγρό για να γίνουν τα κεφτεδάκια αφράτα ) και το
βάζουμε μέσα στο κιμά. Τρίβουμε με τα δάχτυλα μας το ψωμί πάνω στο κιμά και
μετά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Πρέπει να τα ζυμώσουμε αρκετά καλά και ο κιμάς μας να είναι μαλακός. Βάζουμε
στο τηγάνι μπόλικο λάδι σε θερμοκρασία 7 για να ζεσταθεί. Με ένα κουτάλι
παίρνουμε λίγο κιμά, το ρίχνουμε στο αλεύρι, το αλευρώνουμε, το πλάθουμε ή
στρογγυλό ή λίγο πλακέ και το βάζουμε στο τηγάνι. Έτσι κάνουμε με όλα. Κατά
τη διάρκεια τα γυρίζουμε, για να τηγανιστούν μέσα καλά.
Συνοδεύονται με ζυμαρικά, με πατάτες, με χόρτα ή σαλάτα.---
Τα καλύτερα κεφτεδάκια σε όλο τον κόσμο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή