Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό φασόλια ξερά,
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό,
3 καρότα, 
5 κλωναράκια σέλινο,
1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
λίγο αλάτι μέτριο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε μια 
κατσαρόλα με νερό. Την άλλη μέρα πετάμε αυτό το νερό και τα πλένουμε 
πάλι. Τα ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό  μέχρι πάνω 
από τη μέση της κατσαρόλας. Αρχίζουμε το βράσιμο σε θερμοκρασία 9 κι
όταν αρχίσουν να κοχλάζουν, τη χαμηλώνουμε στο 7. Η κατσαρόλα να είναι
πάντα σκεπασμένη με το καπάκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε
στα φασόλια και μετά από 15 λεπτά ρίχνουμε τα καρότα που έχουμε κόψει 
σε κύβους και το σέλινο που να μην είναι πολύ ψιλοκομμένο. Όταν έχουν
βράσει τα φασόλια, έχουν πιει αρκετά το νερό τους. Τότε βάζουμε το αλάτι 
και το λάδι και τα σωτάρουμε ( ανακατεύουμε ).Έχουμε έτοιμο βραστό νερό
το προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανεβάζουμε
τη θερμοκρασία στο 9 για να κοχλάσουν καλά και να χυλώσουν.
Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε τη
φασολάδα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου