ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλά γάλα κατσικίσιο,
10 κοφτές κουταλιές της σούπας
ρύζι γλασέ ή καρολίνα,
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα, εκτός φωτιάς, πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε
στο γάλα για να μαλακώσει. Το αφήνουμε έτσι για 1 ώρα. Όταν είμαστε έτοιμοι
να το βράσουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά ανάβουμε τη κουζίνα με τη
θερμοκρασία στο 9.
Από την αρχή μέχρι το τέλος του βρασίματος το ανακατεύουμε συνεχώς, για να
μη κολλήσει το γάλα στο πάτο της κατσαρόλας. Όταν θα αρχίσει να κοχλάζει, τότε κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 7. Για να είναι έτοιμο το ρυζόγαλο πρέπει το ρύζι
να έχει βράσει καλά, αλλά να μην είναι πηχτό,να είναι λίγο νερουλό, όπως φαίνεται
στη φωτογραφία, γιατί όταν θα το βάλουμε στα πιάτα θα πήξει κι άλλο. Σερβίρουμε
και πασπαλίζουμε τα πιάτα με κανέλα.-
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Βράζουμε το ρύζι, όχι καλά, μισοβρασμένο και
το ρίχνουμε μέσα στο γάλα, που θα πρέπει να
είναι ελαφρώς ζεστό και συνεχίζουμε την ίδια
διαδικασία όπως παραπάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου