Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΓΑΥΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό γαύρο,
χυμό από 1 λεμόνι,
μισό ποτήρι του κρασιού νερό,
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι,
αλάτι μέτριο, ρίγανη όσο θέλουμε.


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε το γαύρο για να τον καθαρίσουμε. Κόβουμε το 
κεφάλι και τραβώντας το βγαίνει μαζί και ένα μικρό έντερο.  Αυτό κάνουμε με 
όλο το γαύρο.Τα πλένουμε και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, 
το αλάτι, το χυμό του λεμονιού, το λάδι και το νερό  Έχουμε προθερμασμένο 
το φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. Ψήνουμε το γαύρο για μισή ώρα.  
ΔΕΝ ανακατεύουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Συνοδεύουμε το πιάτο 
με χόρτα ή σαλάτα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου