Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ( ΚΡΕΜΑ )


ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλά γάλα κατσικίσιο,
8κ. σούπας σκληρό αλεύρι,
6κ. σούπας ζάχαρη,
λίγη κανέλα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουρώνουμε το γάλα και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Μετά στο κρύο γάλα 
βάζουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να λιώσουν.
Στο τέλος ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 9.  Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς να 
σταματάμε, για να μη στρώσει το γάλα στο πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να κοχλάσει αρκετά και όταν η κρέμα θα έχει πήξει κανονικά, τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας πάντα και τη σερβίρουμε στα πιάτα. 
Ρίχνουμε και λίγη κανέλα από πάνω αν θέλουμε. 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Μπορείτε να πήξετε τη κρέμα όσο θέλετε, αλλά οπωσδήποτε πρέπει 
να την αφήσετε να κοχλάξει αρκετά.
  
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=VnmrSWZEVJ4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου