Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κεράσια, 
750 γρ. ζάχαρη,
1 βανίλια
2 κ. σούπας χυμό λεμόνι,
1 ποτήρι του κρασιού νερό.


ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια τους και τα πλένουμε πολύ καλά. Με ένα 
τσιμπιδάκι μαλλιών ή μια φουρκέτα ή με το ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε προσεκτικά
το κουκούτσι τους. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε βάζοντας ένα σουρωτήρι πάνω
σε ένα μπωλ, ώστε ο χυμός των κερασιών να πέφτει στο μπωλ και στο σουρωτήρι
να μένουν τα κουκούτσια.Δίπλα μας έχουμε τη κατσαρόλα και κάθε ένα κεράσι που 
θα καθαρίζουμε το ρίχνουμε σ' αυτή.Στο τέλος ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό 
και πλένουμε τα κουκούτσια στο σουρωτήρι. Αυτό το νερό πέφτει μέσα στο μπωλ. 
Στη κατσαρόλα έχουμε τα κεράσια, πάνω τους ρίχνουμε τη ζάχαρη και από πάνω 
το περιεχόμενο του μπωλ. Βράζουμε στην αρχή σε θερμοκρασία δυνατή και μόλις 
αρχίσουν να αφρίζουν κατεβάζουμε θερμοκρασία και ξαφρίζουμε. Μόλις βράσουν 
τα κεράσια, βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, και την αφήνουμε σκεπασμένη 
μέχρι την άλλη μέρα. Την επόμενη μέρα αν δεν έχει δέσει το σιρόπι, ξαναβράζουμε 
μέχρι να δέσει καλά. Όταν είναι έτοιμο βάζουμε τη βανίλια, κουνάμε τη κατσαρόλα
για το ανακάτεμα και όταν κρυώσει, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι. 
Βάζουμε τα κεράσια σε βάζα και τα φυλάμε εκτός ψυγείου. Αν ανοιχτεί το βάζο 
πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου