ΥΛΙΚΑ ( για 2 άτομα )
2 βακαλάοι μέτριοι, λίγο αλάτι, λίγο αλεύρι,
λίγο χυμό από λεμόνι.
συνοδεύεται με σαλάτα ή χόρτα.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε λίγο το ψάρι, από το λαιμό προς τη κοιλιά και αφαιρούμε
ο,τι έχει στη κοιλιά του. Το αυγό του το κρατάμε.
Βάζουμε το ψάρι κάτω από τη βρύση και το πλένουμε καλά και εξωτερικά και
εσωτερικά και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.Το ίδιο θα κάνουμε με
όλα. Βάζουμε στο τηγάνι λάδι. Αλευρώνουμε τα ψάρια και όταν ζεσταθεί το λάδι,
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ, τα βάζουμε να τηγανιστούν. Τα γυρνάμε 1-2 φορές μέχρι
να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Όταν τηγανιστούν τα βάζουμε σε πιατέλα και
τα αλατίζουμε με ψιλό αλάτι. Χυμό από λεμόνι κατά προτίμηση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ο βακαλάος δεν έχει λέπια, οπότε δεν χρειάζεται να τα ξύσουμε.
Μπορούμε να τα αλατίσουμε πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι.
Αν δεν θέλουμε το κεφάλι του βακαλάου, το κόβουμε κατά το καθάρισμα.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου