Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
3 ποτήρια του νερού νερό χλιαρό,
4 ποτήρια του νερού αλεύρι σκληρό,
1κ. γλυκού αλάτι μέτριο, λάδι για το τηγάνι,
μαγιά από φούρνο ( 1κ. σούπας τριμμένη ) 
κανέλα, μέλι, τριμμένο καρύδι
όσο θέλουμε.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χλιαρό νερό, ρίχνουμε το αλάτι  και τη μαγιά 
τρίβοντάς τη  με τα δάκτυλα μας κι ανακατεύουμε μ' ένα μεγάλο κουτάλι 
μέχρι να λιώσουν καλά. Αρχίζουμε να βάζουμε σιγά-σιγά το αλεύρι,πάντα
ανακατεύοντας.Η ζύμη να ανακατευτεί πολύ καλά και όταν είναι έτοιμη, τη 
σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και με μια πετσέτα από πάνω, 
για 1 ώρα, για να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, βάζουμε λάδι σε 
ένα τηγάνι μέχρι τη μέση του τηγανιού.Η θερμοκρασία κουζίνας στο 9 και 
περιμένουμε να κάψει το λάδι αρκετά. Δίπλα μας έχουμε μια κούπα με νερό
Πριν από κάθε κουταλιά ζύμης που ρίχνουμε στο τηγάνι, να βρέχουμε το 
κουτάλι.Με το αριστερό μας χέρι παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης, σφίγγουμε 
σαν γροθιά και τη ποσότητα που βγαίνει πάνω, τη παίρνουμε με το βρεγμένο 
κουτάλι και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.Ο δεύτερος τρόπος είναι να παίρνουμε με
το κουτάλι απευθείας τη ζύμη από τη κατσαρόλα και να τη ρίχνουμε στο λάδι.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι με μια κουτάλα τρυπητή και τους βάζουμε σε 
ένα σκεύος που του έχουμε βάλει μέσα χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί 
το λάδι. Σαν δεύτερο τρόπο, μπορούμε να τους βάζουμε μέσα σε σουρωτήρι 
που έχουμε στρώσει με λίγο χαρτί κουζίνας. Το σουρωτήρι το βάζουμε μέσα 
σε ένα πιο βαθύ σκεύος. Έτσι σουρώνουμε το περιττό λάδι. 
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το μέλι να ζεσταθεί λίγο και μετά το ρίχνουμε στους 
λουκουμάδες. Επόμενο ρίχνουμε το ψιλοτριμμένο καρύδι και στο τέλος 
πασπαλίζουμε με τη κανέλα.-






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου