Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
10 αγκινάρες, 3 καρότα, 
4 πατάτες, 1 ματσάκι άνιθος
1 ποτήρι του κρασιού λάδι,
3 κρεμμύδια μικρά ξερά, 
4 κρεμμυδάκια χλωρά, 

χυμό από 1-2 λεμόνια  για τις αγκινάρες, 1/2 κ.γλυκού αλεύρι, χυμό από ένα και 
μισό λεμόνια για το λεμονόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο 
νερό να τις σκεπάζει. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Καθαρίζουμε 
τον άνιθο, τα χλωρά κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια,τα καρότα,τα πλένουμε και 
τα κόβουμε όλα, εκτός από τα ξερά κρεμμύδια που τα θέλουμε ολόκληρα.  
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά με χαμηλό ύψος ( νταβάς ) να βράσουν για 15
λεπτά. Θερμοκρασία στο 8 Το νερό να τα σκεπάζει. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις 
πατάτες και τις αφήνουμε σε ένα μπωλ με νερό. Όταν περάσουν περίπου τα 15 
λεπτά, τις βγάζουμε από το νερό και τις ρίχνουμε  κι αυτές μέσα στη κατσαρόλα, 
για να βράσουν, για 10 λεπτά  μαζί με τα άλλα υλικά. Τελευταίες θα ρίξουμε  τις
αγκινάρες.Το νερό σχεδόν να σκεπάζει τα υλικά, αν χρειαστεί νερό  μπορούμε να
συμπληρώσουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, 1/2κ. γλυκού αλεύρι, χυμό από 
1-1,5 λεμόνια και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Τρυπάμε με ένα πηρούνι τις 
πατάτες και τις αγκινάρες για να δούμε αν έχουν βράσει.  Αν τρυπιούνται τότε
ρίχνουμε το λεμονόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. ΔΕΝ ανακατεύουμε με τη κουτάλα
απλά κουνάμε τη κατσαρόλα δεξιά- αριστερά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν 
τρυπιούνται τα υλικά καλά.---







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου