ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλά γάλα κατσικίσιο,
7κ. σούπας σκληρό αλεύρι,
3 αυγά, 2 βανίλιες,
2κ. σούπας βούτυρο,
6κ. σούπας ζάχαρη,
λίγη κανέλα, λίγη άχνη,
λίγο βούτυρο για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η πίτα που φτιάχνουμε χωρίς φύλλο την λέμε ξυπόλυτη. Βάζουμε σε μια
κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανάβουμε τη κουζίνας στο 9
Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς να σταματάμε, για να μη στρώσει στο πάτο
της κατσαρόλας. Πρέπει να κοχλάσει αρκετά και όταν η κρέμα θα έχει πήξει
κανονικά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να παγώσει λίγο,
ανακατεύοντας πάντα. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στη
κρέμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά πάλι και βάζουμε τη κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ο φούρνος προθερμασμένος για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ο χρόνος
ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι η πίτα είναι έτοιμη, την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν πάνω της κολλήσει η ζύμη, θέλει ακόμα ψήσιμο. Αν δεν κολλήσει, είναι
έτοιμη. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω στη πίτα
πρώτα την άχνη και μετά την κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η διαδικασία που ακολουθούμε μέχρι που θα κατεβάσουμε τη
κατσαρόλα από τη φωτιά και πριν ρίξουμε τα αυγά, είναι η ίδια όπως στη
κρέμα-κουρκούτι.-
1,5 κιλά γάλα κατσικίσιο,
7κ. σούπας σκληρό αλεύρι,
3 αυγά, 2 βανίλιες,
2κ. σούπας βούτυρο,
6κ. σούπας ζάχαρη,
λίγη κανέλα, λίγη άχνη,
λίγο βούτυρο για το ταψί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η πίτα που φτιάχνουμε χωρίς φύλλο την λέμε ξυπόλυτη. Βάζουμε σε μια
κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανάβουμε τη κουζίνας στο 9
Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς να σταματάμε, για να μη στρώσει στο πάτο
της κατσαρόλας. Πρέπει να κοχλάσει αρκετά και όταν η κρέμα θα έχει πήξει
κανονικά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να παγώσει λίγο,
ανακατεύοντας πάντα. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στη
κρέμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά πάλι και βάζουμε τη κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ο φούρνος προθερμασμένος για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ο χρόνος
ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι η πίτα είναι έτοιμη, την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν πάνω της κολλήσει η ζύμη, θέλει ακόμα ψήσιμο. Αν δεν κολλήσει, είναι
έτοιμη. Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω στη πίτα
πρώτα την άχνη και μετά την κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η διαδικασία που ακολουθούμε μέχρι που θα κατεβάσουμε τη
κατσαρόλα από τη φωτιά και πριν ρίξουμε τα αυγά, είναι η ίδια όπως στη
κρέμα-κουρκούτι.-
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου