Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΞΥΠΟΛΥΤΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλά γάλα κατσικίσιο,
7κ. σούπας σκληρό αλεύρι,
3 αυγά, 2 βανίλιες, 
2κ. σούπας βούτυρο,
6κ. σούπας ζάχαρη,
λίγη κανέλα, λίγη άχνη,
                                                         λίγο βούτυρο για το ταψί.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Η πίτα που φτιάχνουμε χωρίς φύλλο την λέμε ξυπόλυτη.  Βάζουμε σε μια 
κατσαρόλα το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανάβουμε τη κουζίνας στο 9
Ανακατεύουμε συνεχώς χωρίς να σταματάμε, για να μη στρώσει στο πάτο 
της κατσαρόλας. Πρέπει να κοχλάσει αρκετά και όταν η κρέμα θα έχει πήξει 
κανονικά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να παγώσει λίγο,
ανακατεύοντας πάντα. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στη 
κρέμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά πάλι  και  βάζουμε τη κρέμα σε βουτυρωμένο ταψί. 
Ο φούρνος προθερμασμένος  για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ο χρόνος 
ψησίματος είναι περίπου 45 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι η πίτα είναι έτοιμη, την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. 
Αν πάνω της κολλήσει η ζύμη, θέλει ακόμα ψήσιμο. Αν δεν κολλήσει, είναι 
έτοιμη.  Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε πάνω στη πίτα 
πρώτα την άχνη και μετά την κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Η διαδικασία που ακολουθούμε μέχρι που θα κατεβάσουμε τη 
κατσαρόλα από τη φωτιά και πριν ρίξουμε τα αυγά, είναι η ίδια όπως στη
κρέμα-κουρκούτι.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου