Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΜΠΟΥΚΙΕΣ MOSXAΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ 
Κρέας από μαλακά μέρη του μοσχαριού π.χ. 
ποντίκι ή χτένι, κομμένα σε 8 μικρά κομμάτια, 
1 μεγάλο κρεμμύδι, 1 ξύλο κανέλα, 4κ σούπας 
σπιτικό χυμό ντομάτας ή 4 ντομάτες τριμμένες 
στο τρίφτη, αλάτι μέτριο και πιπέρι, 
1/2 κ.γλυκού ζάχαρη.

ΥΛΙΚΑ  ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΎΟΥΝ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
Μακαρόνια ή ρύζι ή πατάτες ή σαλάτα κλπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα 
βάζουμε λάδι σε θερμοκρασία 9  και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας. Το 
αφήνουμε να πάρει χρώμα από τη μια μεριά, κατεβάζουμε θερμοκρασία στο 7 και 
μετά το γυρίζουμε από την άλλη μεριά. Τρίβουμε το κρεμμύδι στο τρίφτη και όταν 
το κρέας έχει τσιγαριστεί και από τις δύο μεριές το ρίχνουμε κι αυτό στη κατσαρόλα 
για να τσιγαριστεί. Τα ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε νερό καυτό, τόσο ώστε να 
σκεπάζει το κρέας αρκετά. Πλένουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τη φλούδα τους και τις 
τρίβουμε στο τρίφτη μέσα σε ένα μπολ. Αφήνουμε το κρέας να βράσει,(το τρυπάμε 
με το πηρούνι για να δούμε αν έχει βράσει ) και όταν θα έχει πιει σχεδόν το νερό, 
ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μισή κουταλιά του γλυκού 
ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε νερό ζεστό, τόσο που να μην 
σκεπάζει το κρέας, για να βράσει η ντομάτα και να μας μείνει η σάλτσα. Η σάλτσα 
θα πρέπει να είναι ελαφρά ζουμερή. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια.
Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε, ρίχνουμε πάνω τυρί τριμμένο και μετά το κρέας 
και τη σάλτσα.-
ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Μπορούμε να τρίψουμε τις ντομάτες και να τις βάλουμε σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν μόνες τους για λίγο και να ρίξουμε αυτή τη σάλτσα στο
κρέας, μαζί με τα άλλα υλικά όπως κάναμε παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου