Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ Νο 1

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες, 1 ξερό κρεμμύδι, 4-5 καρότα,
4 κλωναράκια μαϊντανό, 1κ. γλυκού αλάτι, 
1φλ. μαγιονέζα,άσπρο πιπέρι όσο θέλετε,
1 ποτήρι κρασιού λάδι,
1κ. σούπας μουστάρδα.


Προαιρετικά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκια τουρσί όσα θέλετε.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τα καρότα. Τα βάζουμε μαζί σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό χωρίς να τα έχουμε ξεφλουδίσει, για να βράσουν. Όταν θα τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Μετά αφαιρούμε την φλούδα τους και σε ένα μπωλ σαλάτας τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μαζί  και τα αγγουράκια τουρσί που επίσης τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, τα ανακατεύουμε και όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά πριν σερβίρουμε.----


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου