ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
1/2 κιλό γίγαντες, 1 ματσάκι άνιθο,
1 χούφτα καυκαλίδες, 1 κρεμμύδι ξερό,
4 κρεμμυδάκια χλωρά, 4 καρότα
3 μέτριες ντομάτες. 1 κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό γίγαντες, 1 ματσάκι άνιθο,
1 χούφτα καυκαλίδες, 1 κρεμμύδι ξερό,
4 κρεμμυδάκια χλωρά, 4 καρότα
3 μέτριες ντομάτες. 1 κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τους γίγαντες, τους πλένουμε και τους βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για να μουλιάσουν. Έτσι τους αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επομένη μέρα αδειάζουμε το νερό και τους ξαναπλένουμε καλά. Τους βάζουμε στη κατσαρόλα για να βράσουν. Το νερό πρέπει να τους σκεπάζει αρκετά. Όταν βράσουν τους σουρώνουμε και σε ένα ταψί κόβουμε όλα τα χορταρικά και από πάνω βάζουμε τους βρασμένους γίγαντες. Μετά ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι,το πιπέρι , τη ντομάτα και νερό που πρέπει να είναι λίγο παρακάτω από το φαγητό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο αρχικά στους 250 βαθμούς. Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε στους 200 βαθμούς Κατά τη διάρκεια πρέπει να ανακατέψουμε τα υλικά 2-3 φορές και θέλει προσοχή να μην στεγνώσει το φαγητό. Αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό, είναι καλό να είναι χλιαρό----
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου