ΥΛΙΚΑ για 1 δόση
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις,
1 ποτήρι του νερού λάδι,
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι,
1ποτήρι του νερού ζάχαρη,
Λιγότερο από μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα,
Μισή κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο,
1 κουταλιά κοφτή της σούπας σόδα,
λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις,
1 ποτήρι του νερού λάδι,
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι,
1ποτήρι του νερού ζάχαρη,
Λιγότερο από μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ,
1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα,
Μισή κοφτή κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο,
1 κουταλιά κοφτή της σούπας σόδα,
λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι,τη ζάχαρη, την κανέλα,το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε για λίγο. Στο ποτηράκι με το κονιάκ ρίχνουμε τη σόδα,την ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι και τα προσθέτουμε στη λεκάνη με τα άλλα υλικά. Τα ανακατεύουμε πάλι όλα μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε με τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη. Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μία ελαφριά πετσέτα. Όταν είναι έτοιμη, παίρνουμε μία ποσότητα ζύμης και της δίνουμε μία στενόμακρη μορφή όπως είναι περίπου μιά μπακέτα ψωμιού. Κρατώντας ένα μαχαιράκι με τα δόντια του προς τα επάνω,αρχίζουμε να κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Πλάθουμε τα κουλουράκια,τα βάζουμε σε ταψί που το έχουμε λαδώσει, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180-- 200 βαθμούς,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου